Noiembrie este o perioadă, în care distracțiile de vară au trecut de mult, iar sărbătorile de Crăciun și Anul Nou sunt încă foarte departe... În ciuda faptului că, în ultimele decenii, de exemplu, Halloween-ul a început să fie sărbătorit pe scară largă în Moldova, cu petreceri zgomotoase și costume strălucitoare, sărbătorile din toamnă nu par încă suficiente. Pentru a alunga tristețea și plictiseala (mai ales dacă este ploaie și ceață), să aruncăm o privire mai atentă la sărbătoarea caldă și plăcută, care este sărbătorită de obicei împreună cu prietenii și familia - Ziua Recunoștinței. Ce se obișnuiește să gătești, cum să sărbătorești și despre ce este acest eveniment?

          Ce este Ziua Recunoștinței?

        În 1620, o navă cu primii coloniști din Anglia a aterizat pe malul Americii. Inițial, s-a propus sărbătorirea pe 26 noiembrie - ideea îi aparținea primului președinte, George Washington. Apoi, în 1941, un proiect de lege special a atribuit evenimentului ultima joi din noiembrie. O dată la câțiva ani, această dată coincide cu data „veche”, adică din 26 noiembrie (de exemplu, în 2020).

Care este povestea din spatele Zilei Recunoștinței?

De la început, primii coloniști au suferit o perioadă foarte grea. Mulți nu erau pregătiți pentru condițiile locale, clima și caracteristicile naturale - din păcate, nu toată lumea a supraviețuit în prima iarnă. Din fericire, „tribul pielilor roșii” a venit în ajutorul „oamenilor albi”. Indienii i-au învățat arta cultivării pe aceste meleaguri.

Când a venit timpul adunării roadei, guvernatorul a propus sărbătorirea primului noroc - să-i mulțumească Domnului pentru succesul recoltei. Au fost invitate triburi indiene, al căror ajutor a fost de neprețuit. Sărbătoarea a fost recunoscută oficial după ce America și-a câștigat independența față de Marea Britanie.

          Ce se gătește de Ziua Recunoștinței?

        Simbolul acestei sărbători, desigur, este faimosul curcan. Și dacă de Halloween încearcăm să găseasim cel mai mare dovleac, atunci încearcă să facă același lucru cu pasărea, fără de care masa festivă nu poate avea loc. În medie, greutatea sa ajunge la 8-9 kilograme (!). Așa cantitate pare a fi foarte mult, dar, după cum ne amintim, este planificată o sărbătoare de familie pe scară largă, ceea ce înseamnă că nu toată lumea va primi una sau două porții, dacă toate, toate, toate rudele se adună la masa festivă.

Ce se întâmplă dacă nu mănânci carne, dar nici nu vrei să te simți lipsit la masa festivă? Americanii progresiști ​​au găsit o ieșire din această situație: pentru astfel de cazuri, „curcanul” este preparat din ... brânză tofu.

          Ziua Recunoștinței: Tradiții

        Astăzi reprezintă una dintre cele mai importante sărbători, alături de Crăciun (25 decembrie) și Ziua Independenței (4 iulie). Pe lângă pregătirea preparatelor clasice pentru masa festivă, există și obiceiuri care trebuie respectate în această zi.

„Food Coma”

Aceasta este o afecțiune gravă a unei persoane ... de la supraalimentare. După cum vă amintiți, principala nenorocire a primilor coloniști a fost eșecul recoltei. De atunci, pe parcursul istoriei unii oameni care sărbătoresc această zi pot mânca de două ori (!) mai mult decât norma umană zilnică.

          Mulțumiri

Este ceva firesc să exprimați mulțumiri. Oamenii religioși merg la biserică, cineva face doar o listă de mulțumire scrisă de mână. Mulți oameni postează poze sau video pe rețelele de socializare.De asemenea, în această zi, se obișnuiește să participi la evenimente de caritate, pentru a-i ajuta pe cei care au nevoie de ajutor. Bucătăriile și magazinele alimentare gratuite se deschid în toată țara pentru persoanele fără adăpost și cetățenii cu venituri mici. Adesea „vedetele” stau în spatele tarabelor de mâncare: actori, muzicieni, politicieni.

Doriți să fiți în America în noiembrie pentru a participa la sărbătoare? Sau vă simțiți inconfortabil din cauza barierei limbajului și vă ”ciocniți” cu dificultăți de comunicare? Atunci înscrieți-vă la un curs de engleză și îl vom rezolva împreună! Anul viitor poți pleca cu siguranță într-o călătorie și să te familiarizezi cu tradițiile sărbătorii personal. :)