Majoritatea medicilor și furnizorilor de servicii medicale au mai puțin timp liber decât alții și este posibil să nu fie obișnuiți să-și petreacă timpul pe site-urile de socializare precum Facebook, totuși, în multe cazuri, menținerea contactului cu colegii lor este un factor critic atunci când rezolvă probleme și lucrează pentru a găsi cea mai bună soluție pentru pacienți. Pentru a facilita comunicarea ușoară între profesioniștii din domeniul medical, inclusiv capacitatea de a-și pune reciproc întrebări, de a împărtăși informații, opinii, observații și multe altele, au fost create în mod special o serie de rețele sociale și aplicații pentru medici și alți profesioniști din domeniul medicinei.

Site-urile și aplicațiile prezentate mai jos sunt predestinate special medicilor, deși câteva dintre ele se axează și pe conectarea asistenților medicali, studenților la medicină etc. Toate au fost selectate după anumiți indici de calitate, a securității și simplității de utilizare.

  • Sermo

Probabil unul dintre cele mai populare site-uri pentru medici astăzi, Sermo se concentrează pe conectarea medicilor „verificați și acreditați” din întreaga lume. Medicii pot pune colegilor lor întrebări anonime cu privire la îngrijirea pacienților în secțiunea „virtual doctors lounge”. În prezent, site-ul are peste 800.000 de utilizatori.

  • Doximity

  • Un alt site cu peste jumătate de milion de utilizatori, Doximity vizează S.U.A. medici specializați în diverse domenii de specialitate. Este cea mai mare comunitate pentru profesioniștii din domeniul sănătății din țară. Doximity este, de asemenea, locul ideal pentru farmaciști și asistenți medicali.

  • DailyRounds

Disponibil pe desktop, Android și iOS, DailyRounds este o comunitate de medici internaționali cu un număr de utilizatori de aproximativ 30.000. Platforma permite medicilor să participe în chat, să împărtășească experiența medicală, să încarce dosare de cazuri și să acceseze o bază de date de medicamente. Este o rețea unică pentru medicii care caută sfaturi profesionale.

  • WeMedUp

Membrii acestei comunități online globale au acces la un forum de locuri de muncă și informații despre evenimentele locale legate medicină, pe lângă faptul că vor putea discuta despre diverse cazuri cu alți colegi de asistență medicală, în același timp vor rămâne la curent cu cele mai recente progrese în medicină.

  • Figure1

Aceast site permite medicilor din întreaga lume să împărtășească imagini anonime ale unei afecțiuni, cum ar fi razele X, și să le compare cu alte imagini disponibile pe site. Acest instrument este deosebit de util pentru medicii din localități îndepărtate care pot trata un pacient cu o tulburare rară. A devenit în ultimii ani, una dintre cele mai mari platforme digitale pentru profesioniștii din domeniul medical și un instrument neprețuit pentru salvarea vieților.

  • Student Doctors Network

  • Studenții interesați să urmeze o carieră în medicină vor fi motivați și susținuți datorită resurselor oferite prin intermediul acestui site educațional și non-profitabil. Din 1999, studenții și rezidenții medicali dedicați, care au fondat grupul, s-au angajat să ofere asistență studenților mai tineri la medicină în toate fazele studiilor lor, de la liceu până la efectuarea primei lor practici.

  • DoctorsHangout

Studenții de la facultatea de medicină și medicii autorizați deopotrivă se vor bucura să comunice cu colegii lor din întreaga lume pe acest site profesional. Sunt disponibile diferite grupuri și forumuri pentru fiecare specialitate și subiect medical, permițându-vă astfel să alegeți cu ce profesioniști doriți cel mai mult să interacționați.

  • Among Doctors

  • Este o rețea puțin mai mică, după numărul de utilizatori, decât cele prezentate mai sus dar în celelalte aspecte Among Doctors este o platformă de rețea similară cu Sermo și Doximity. Cu Among Doctors, medicii pot crea grupuri private, inclusiv profesioniști de încredere, pentru sfaturi și colaborare. Cel mai mare avantaj al Among Doctors este că este exclusiv pentru profesioniștii din domeniul medical. Medicii trebuie să fie verificați folosind numele lor reale, în timp ce reprezentanții farmaceutici nu au voie să se alăture.

  • AllNurses

Persoanele din profesia de asistent medical pot găsi sprijin și sfaturi din partea colegilor cu ajutorul acestui site, care oferă, de asemenea, un forum de locuri de muncă și articole ce privesc subiecte de actualitate legate de asistentele medicale.

  • Incision Academy

  • Una dintre puținele platforme special destinate chirurgilor. Acesta este un site de învățare care permite chirurgilor să își împărtășească tehnicile și să câștige experiență de la alți chirurgi din întreaga lume.

Dacă doriți să vă dezvoltați aptitudinile de comunicare sau aveți nevoie de cunoașterea limbii engleze la nivel profesional – adresați-vă nemijlocit la școala de limbă engleză ”Giant English”!