Învățarea limbii engleze prin prisma filmelor, este o modalitate ușoară, dar eficientă de a vă îmbunătăți limba vorbită, de a vă extinde vocabularul și de a învăța să înțelegeți engleza. Am selectat 10 filme pentru studenții de la fiecare nivel: începător, intermediar până la intermediar superior și avansat. Luați popcornul mai aproape și hai să începem!

  • Filme pentru nivelul elementar

1. În sus

Desenul animat din 2009 reprezintă o poveste interesantă de la studioul Pixar despre prietenia unui bătrân și a unui băiat pus pe șotii. Soarta îi conduce spre o cascadă misterioasă dar nu pe avioan sau tren, ci pe o casă cu un număr mare de baloane.

Acest desen animat va fi apreciat de cei care vor să-și îmbunătățească limba engleză vorbită. Nu există monologuri și argumente lungi, dispute active și propoziții complexe, dar există o mulțime de exclamații scurte. „Let me in”, „Welcome aboard!” - toate acestea vor fi utile într-o conversație reală.

2. Extra

Vorbind despre învățarea limbii engleze din filme, acest serial nu poate fi ratat, deoarece a fost creat special pentru începători. Doi vecini închiriază un apartament în Londra și intră în diferite povești amuzante. Serialul vă va ajuta să strângeți rapid vocabularul vorbit, deoarece fiecare scenă este un studiu al subiectelor cotidiene, al expresiilor utile și comune, precum și al vorbirii live. Merită remarcat claritatea discursului actorilor, precum și componenta emoțională. Ele pot fi chiar înțelese prin intonații sau expresii faciale.

3. Cartea junglei

Este vorba despre un băiat ce a crescut în junglă și a fost crescut de lupi. Într-o zi întâlnește oameni și intră pe calea contradicțiilor: să rămână cu animalele sale iubite sau să devină membru al societății. Desenul animat este ideal pentru înțelegere datorită lipsei unor dialoguri mari. Dar imaginea conține o mulțime de expresii utile, precum și o selecție excelentă de vocabular pe tema naturii și animalelor, de exemplu, „hibernare” și numele tuturor animalelor.

  • Filme pentru nivelul pre-intermediar

1. Alf

Vorbind despre ce filme să privești pentru a învăța limba engleză, nu trebuie să uităm de acest serial de comedie. Un extraterestru fermecător și neliniștit este blocat pe Pământ și încearcă să se adapteze la un stil de viață necunoscut. Aici puteți învăța atât expresii clasice, cât și cuvinte interesante și neobișnuite. Discursul personajelor este clar, deci nu ar trebui să existe dificultăți.

2. The Flatmates

Serial produs de BBC este destul de controversată în ceea ce privește vocabularul, deoarece există expresii atât pentru un nivel încrezător cât și pentru începători. Cu toate acestea, fiecare episod durează doar un minut sau două. În doar câteva episoade, puteți înțelege cât de mult diferă un limbaj viu de manuale.

3. Marea mea familie grecească

Eroina – o femeia de origine greacă se căsătorește cu un american. Rudele din întreaga lume au venit la nunta lor și încearcă să interacționeze între ele. Această imagine este perfectă pentru a învăța engleza după auz. Există multe accente aici, dar, în același timp, personajele vorbesc destul de clar și încet. Comedia este activă și distractivă, iar multe personaje exprimă gesturi expresive, ceea ce vă permite să le înțelegeți chiar dacă cuvintele nu vă sunt familiare.

4. Charlie și fabrica de ciocolată

Un băiat deștept are ocazia să privească universul celor ce adoră deserturile. Îl așteptă numeroase aventuri și o conștientizare a valorii familiei, care este laitmotivul întins de-a lungul basmului. Dialoguri grozave, pronunție perfectă și personaje emoționale care vă vor ajută să înțelegeți limba. Pe scurt, acesta este filmul perfect pentru o seară de vineri.

  • Filme pentru nivelul intermediar superior

1. Pulp Fiction

Nu este ușor de privit acest film, vă preîntâmpinăm din start. Tarantino este un maestru al dialogurilor, așa că sunt întotdeauna specifice și originale. Cu toate acestea, imaginea este perfectă pentru cei care au nevoie să-și antreneze limba engleză. Există o mulțime de expresii, elemente și caracteristici ale unui limbaj viu. În plus, din punct de vedere vizual, lucrarea este pur și simplu plăcută de privit, deoarece aceasta este una dintre cele mai vestite realizări ale lui Quentin Tarantino.

2. Pirații din Caraibe

Aventurile piraților sunt cunoscute în întreaga lume - există o imagine frumoasă, un complot incitant și personaje principale carismatice. De asemenea, merită menționat că conține dialoguri scurte și clare, cu pronunție clară și o abundență de vocabular excelentă.

3. Regele vorbește

Aveți o șansă unică de a studia limba engleză cu regele Angliei. Are probleme cu vorbirea, așa că este angajat un logoped pentru Majestatea Sa, iar privitorul are ocazia să vadă cum își va depăși dezavantajul. Aici puteți auzi accentul britanic perfect. Inspirați-vă din exemplul altcuiva de a depăși dificultățile.

Dacă vă confruntați cu o problemă în studierea limbii engleze și nu știți cum să o rezolvați, adresați-vă nemijlocit la școala de limba engleză ”Giant English”! Doar la noi ve-ți avea parte de lecții interesante și intercative, precum și de o atmosferă plăcută și prietenoasă, iar pentru a vă convinge în asta personal – înscrieți-vă la o lecție de probă absolut gratuită!