Orice specialist care lucrează într-o companie mare, trebuie să cunoască măcar o limbă străină. Avocații nu sunt o excepție. Astfel, angajații care cunosc o limbă străină se pot aștepta la un salariu mai mare. Engleza este, de asemenea, utilă pentru dezvoltarea profesională. Acesta deschide oportunități extraordinare pentru activitatea științifică, citirea literaturii profesionale de către autori vorbitori de limba engleză, lucrul cu reglementări străine, contracte cu agenții străine.

Componenta principală a unui limbaj profesional este cunoașterea vocabularului specific. Cititul, ascultarea, vorbirea și scrisul sunt patru abilități de bază care te vor ajuta să te dezvolți. Am colectat cele mai utile resurse cu o terminologie juridică care pentru cei care au deja cunoștințe în engleza generală, adică cunoaște gramatica, vocabularul comun și are cele 4 abilități de bază,enumerate mai sus.

1. Manuale

Manualele de studiu vă vor ajuta să învățați în mod independent engleza juridică, dezvoltând pe deplin abilitățile lingvistice.

-  English for Legal Professionals - este un curs expres de la Oxford. Potrivit pentru auto-studiu pentru specialiști a căror activitate este legată de comunicarea cu clienții, partenerii și colegii sucursalelor străine.

- Professional English in Use: Law - un curs cu o mulțime de termeni privind dreptul corporativ și comercial, dreptul proprietății intelectuale, elaborat de Cambridge.

- Absolute Legal English Book (English for International Law) - curs de pregătire pentru ILEC. Acesta este un examen pentru a determina competența lingvistică a avocaților și a studenților la drept. Specialiștii cu certificate de niveluri B1 și C1 pot lucra în specialitatea lor în străinătate. Cursul include nouă unități cu principalele domenii ale dreptului internațional.

2. Jurnale

O metodă efectivă de extindere a vocabularului profesional este citirea articolelor juridice în limba engleză. Astfel, cuvintele noi vor fi memorate mai eficient. Pentru comoditate, puteți instala o extensie gratuită pentru browser, de exemplu, lingualeo sau reverso context, faceți clic pe cuvinte necunoscute pentru a afla traducerea lor.

Textele în limba engleză pentru avocați pot fi găsite pe următoarele resurse:

- Abajournal

- lawyer-monthly

- Advisorweekly

- thestudentlawyer

De asemenea, este la fel de util să citiți deciziile instanțelor. Ele pot fi găsite, de exemplu, prin căutarea ”judicial decisions”. Soluțiile sunt postate pe site-uri:

-   Biblioteca publică de drept

-   Findlaw

-  Justia

-  Leagle.com

Aptitudini

Cunoașterea limbii engleze implică o dezvoltare ridicată a 4 abilități: citirea (o puteți îmbunătăți studiind hotărârile judecătorești și articolele tematice), ascultarea, scrierea și vorbirea. Resursele pe care le-am selectat vor ajuta la dezvoltarea ultimelor trei abilități.

  • Scrierea

Pentru a întocmi corect documentația legală într-o limbă străină vor fi utile următoarele resurse:

- Translegal - conține sfaturi și șabloane, cu ajutorul cărora puteți face o cerere oficială, contestație.

- Onecle - o resursă cu informații utile despre redactarea contractelor legale, corespondență.

- Findlaw - site-ul conține documente legale.

  • Ascultarea

-   Video for Lawyers este un youtube profil creat de Case Western Reserve University School of Law.

-   USLawEssentials este o colecție de videoclipuri despre problemele actuale ale legislației SUA cu răspunsuri la întrebările spectatorilor.

-  Law in Action - Podcast-uri de la BBC Radio.

  • Vorbirea

Pe rețelele de socializare profesionale, puteți obține practici lingvistice excelente discutând cu colegii care vorbesc limba engleză. Unul dintre ele este lawlink. Este o comunitate de avocați, studenți la drept. Pe această pagină, puteți pune întrebări colegilor, puteți partaja știri, documente etc. Utilizatorii indică domeniile de drept în care lucrează, precum și linkuri către profiluri din alte rețele sociale.

Pentru a îmbunătăți limba engleză profesională, este necesară cunoașterea vocabularului specializat. Abilitățile de scriere vor simplifica corespondența de afaceri,elaborarea unor documente. Fără ascultare și vorbire, comunicarea este imposibilă. Videoclipurile, podcasturile și rețelele sociale profesionale vă vor ajuta să le dezvoltați cu succes. Cu toate acestea, învățarea englezei profesionale necesită o bază solidă de cunoștințe.

O altă modalitate de a vă îmbunătăți cele 4 abilități lingvistice principale este să vă înscrieți la un curs de engleză la ”Giant English”. Lecțiile de grup vă vor ajuta să depășiți rapid bariera lingvistică, să vă sistematizați și să vă aprofundați cunoștințele.