Studierea limbii engleze

Limba engleză crește în popularitate și fiecare persoană dorește să o cunoască. Necesitatea acestei limbi este de o importanță indiscutabilă, însă procesul de studiere uneori pare destul de anevoios. Învățarea unei limbi necesită antrenarea tuturor competențelor lingvistice și aceasta este o procedură mai îndelungată.

Factorii comunicării eficiente

Capacitatea unei persoane de a vorbi o limbă străină se bazează pe abilitatea de a lega cuvinte, a forma propoziții și a utiliza corect gramatica studiată. Gramatica este importantă și este indispensabilă pentru a putea vorbi corect în limba engleză. La fel, audierea vorbitorilor nativi reprezintă un punct vital în comunicare. Ascultând cum vorbesc englezii, vă cufundați în atmosferă și preluați accentul lor și unele expresii de vorbire. Cert este faptul că vocabularul stă la baza comunicării eficiente în limba engleză. Chiar dacă cunoaștem gramatica și am memorat unele fraze din dialogurile audiate, aceasta nu are valoare dacă nu avem bagaj de cuvinte pe care să-l folosim în vorbire. Cum am putea să învățăm cuvintele, astfel ca să fie eficient, rapid și efectiv?

Metode de învățare a cuvintelor

În primul rând, este necesar de stabilit metoda prin care învățați mai eficient. Cineva are nevoie să vadă cuvântul pentru a memora, altcineva să-l audă și o altă persoană memorează cu ajutorul scrierii repetate a cuvântului. O tehnică destul de răspândită este crearea cardului care conține cuvântul scris și plasarea acestuia pe obiectul reprezentat. Astfel, la bucătărie s-ar putea să aveți denumiri de mobilă, tehnică, vase și accesorii. Acestea vor fi memorate destul de rapid, așa cum le veți vedea zilnic și veți avea în față obiectele pe care le reprezintă.

”A învăța o altă limbă nu înseamnă doar a învăța noi cuvinte, ci totodată a învăța un nou mod de a te gândi la lucruri”‒ Flora Lewis

Lărgirea vocabularului

O altă metodă ar fi să învățați cuvintele cu traducere, ceea ce ar ușura determinarea sensului lor și limba maternă cu siguranță va facilita acest proces. Alții învață cuvintele cu explicația sau definiția lor în limba engleză. În așa mod, nu doar învățați un singur cuvânt, dar și citiți propoziții întregi în limba engleză, ceea ce cu siguranță contribuie benefic la abilitatea de comunicare. Însă, pentru metoda respectivă este necesar să aveți un nivel de bază al limbii engleze, pentru a putea înțelege definițiile cuvintelor. O altă cale ar fi vizionarea filmelor, emisiunilor sau noutăților în această limbă, dar pentru aceasta nivelul mediu de limba engleză ar facilita mult procesul.

Metoda inovatoare de studiere a cuvintelor

Toate metodele și tehnicile de învățare a vocabularului vor aduce rezultate dacă depuneți străduință și dispuneți de o mare dorință. Cuvintele sunt mereu greu de memorat și necesită un efort deosebit de mare. Cursurile de limba engleză Buiucani în Chișinău vă propun o metodă inovatoare în memorarea cuvintelor! Un sistem unic de studiere online care va aduce rezultatele dorite în scurt timp.