Engleza nu a devenit o limbă internațională atât de repede pe cât pare. Totul a început în secolul al XVII-lea, când Anglia a încetat să mai fie o țară cucerită și a devenit o țară cuceritoare. Astfel, toate rutele maritime erau sub controlul britanicilor. Cea mai mare parte a pământului - jumătate din America de Nord, multe țări din Africa și Asia, Australia, India - se aflau sub conducerea coroanei britanice.

Limba engleză a pătruns în toate colțurile globului pământesc. În acea perioadă, sarcină primordială a Angliei a fost stabilirea relațiilor comerciale. Bineînțeles, limba țării dominante și mai dezvoltate a umbrit limbile locale. Aici a funcționat regula de aur – cine are aur și este mai bogat, alege ce limbă să vorbească. Anglia a dat un impuls apariției economiei mondiale și dezvoltării relațiilor internaționale în secolul al XVIII-lea, limba engleză fiind folosită pentru comerț.

Un alt factor, care a predeterminat utilizarea limbii engleze ca limbă internațională este cucerirea Lumii Noi, și anume America. Britanicii nu au fost singurii coloniști. Pe lângă engleză, în America vorbeau franceză, spaniolă, germană, olandeză. La începutul secolului al XX-lea, problema unității naționale a apărut brusc: ceva trebuia să unească țara și oamenii care trăiesc în ea. Și limba engleză a acționat în acest caz ca o legătură unificatorie.

Influența Statelor Unite a crescut în timp. Dacă în secolul al XVIII-lea comerțul a jucat un rol cheie pentru Anglia, atunci America și-a ocupat nișa din istorie din alte motive:

  • Apariția computerului și a internetului

  • Este benefic pentru orice țară să aibă limba sa internațională. Fiind una dintre cele mai puternice țări din lume, America a urmat o politică lingvistică în direcția globalizării limbii sale. Iar rolul cheie l-a jucat faptul că în Statele Unite au apărut două invenții, fără de care viața noastră este de neconceput - computerul și internetul. Acești mesageri instant au contribuit foarte mult la globalizarea limbii engleze.

  • Moda pentru modul de viață american

  • În a doua jumătate a secolului al XX-lea, pe fondul țărilor postbelice și ruinate, Statele Unite păreau foarte atractive. „Visul american” părea un ideal, iar oamenii din diferite țări au încercat cumva să se apropie de acest ideal, și limba a fost una dintre modalitățile de a se apropia. Filme, muzică, seriale, mâncarea au venit la noi din străinătate și au adus cu ei cultura americană.

Pe zi ce trece engleza tot mai mult se extinde și este vorbită de tot mai mulți oameni. Pentru unii pare foarte dificilă și este greu să te acomodezi cu ea, dar școala de engleză ”Giant English” este gata să vă vină în ajutor, împreună trecem peste dificultăți și sporim nivelul cunoștințelor dvs. la maxim!