Eficiența lecțiilor

Întrebarea aceasta persistă de mai mult timp și mulți se întreabă dacă lecțiile individuale sau cele în grup sunt mai eficiente? Răspunsul este simplu. Totul depinde de scopurile și perioada de timp pe care o aveți la dispoziția dumneavoastră! Studierea unei limbi necesită mult timp în ambele cazuri, dar lecțiile individuale și cele în grup au perioade și frecvențe diferite.

Frecvența lecțiilor de limba engleză

O altă întrebare, pe care deseori o au studenții, constă în frecvența orelor. Oare câte ore în săptămână este nevoie să înveți pentru a însuși bine limba? Este suficient să vii la ore de două ori pe săptămână sau totuși în fiecare zi este mai bine? Fără a da un răspuns pripit la această întrebare, încercați să vă imaginați că ați vorbi în limba natală doar de două ori pe săptămână câte o oră. Oare ar fi destul aceasta pentru a vorbi fluent în limba română? La fel lucrurile stau și cu limba engleză. Acesta este un mușchi care trebuie antrenat cât mai des posibil. Și cu cât mai mult, cu atât mai bine!

Dacă vorbim o altă limbă, putem percepe cumva o lume diferită.

Ludwig Wittgenstein, filozof austriac

Lecții individuale

Lecțiile individuale au multe avantaje. Probabil, unul dintre cele mai mari avantaje este faptul că toată atenția se acordă unui singur student. În primul rând, cursantul poate da toate întrebările dorite, fără griji că cineva ar face haz din întrebarea lui. În cazul unei teme mai greu de înțeles, profesorul va acorda mai mult timp acestui subiect și va completa toate lacunele fără să-l grăbească pe student. Frecvența orelor va depinde de dorința studentului și orele vor fi stabilite reieșind din disponibilitatea acestuia. În cazul bolii, lecția individuală nu se pierde, ci se transferă pe o altă zi și cursantul beneficiază de tot cursul din plin.

Lecțiile în grup

Lecțiile în grup au la fel de multe avantaje. În primul rând, studenții primesc maximum comunicare și interacțiune, ceea ce este extrem de important în studierea unei limbi străine. Activitățile în perechi, dar și cele în grup oferă practică continuă de vorbire fluentă în limba engleză. Lucrul în perechi încurajează studentul să-și expună părerea și ideile fără de a fi criticat de ceilalți. La fel, lucrul în echipă unește oamenii și îi încurajează să devină mai încrezuți și sociabili.

Cursuri de limba engleză

Oricare din aceste două forme de studiere a limbii engleze n-ați alege, dorința și perseverența sunt cele două lucruri care contează cel mai mult. Totul este posibil atunci când îți propui un scop și mergi spre el. Pentru a facilita procesul de învățare și a-l face mai interesant, vă invităm la cursurile de limba engleză Giant English Buiucani, unde se practică cele mai moderne și inovatoare metode de studiu.