Interviu în engleză. Sfaturi și idei.

Acum că ai aplicat pentru jobul mult dorit, ai fost și invitat la un interviu... în engleză.

Felicitări, dar totuși nu ești chiar foarte pregătit, nu?

Noi te vom ajuta să fii pregătit pentru un interviu în engleză.

În primul rând trebuie să te pregătești pentru interviu. Să verifici cele mai des utilizate întrebări la un interviu in engleză și să le înveți. Răspunsurile scrie-le pe hârtie, dar fără să memorezi cuvânt în cuvânt. Doar să ai o anumită idee cum ar trebui să sune un răspuns demn de a fi acceptat, fără bâlbâieli.

Dacă ai probleme in discuție in engleză, cursurile de engleză te vor ajuta. Fii sigur.

Este foarte important ca la un interviu să pui întrebări, ca angajatorul sa observe că ești cu adevărat cointeresat de acest job. Este foarte important să iți expui opinia, să afli programul de lucru, salariul si alte informații. Întreabă, niciodată nu e rușinos sa fii curios.

Un alt sfat este să iți pregătești ”temele” înainte sa ajungi la interviu. Un lucru important este să știi date despre companie, cine este fondatorul, anul etc. 3-4 importante despre companie vor face o impresie bună angajatorului.

Dacă va apărea întrebarea: ”Ce știi despre compania noastră?”, ar fi perfect să ii răspunzi clar si succint, despre companie, cu ce se ocupă, ce planuri au si ce calități caută la un angajat. Ei o sa aprecieze si o să fii într-o lumină mult mai favorabilă.

La un interviu trebuie să fii îmbrăcat decent, dacă este vorba de un oficiu, o cămașă albă si fusta/ pantaloni negri, la sigur nu o vei da în bară. Angajatorul mereu o să fie atent la ținuta, dacă este o companie cunoscută. Fiindcă imaginea companiei o fac angajatorii, lucrul lor, dar nu in ultimul timp, ținuta.

La un interviu, nu uita o agendă și pixul. Încearcă să iei câteva notițe, măcar să pari interesat de ce iți explică angajatorul.

La un interviu, te stărui să iți programezi drumul cu o zi înainte, ca să nu întârzii. Nimeni nu are plăcerea să angajeze pe cineva care întârzie. I-ați un avans de 10 minute pentru a fi la timp, sau chiar înainte pentru a fi pregătit. Si nu uita să fii calm. Trage aer in piept si respiră.

Iți urăm succese la interviu. Daca ai nevoie de ajutor Școala de engleza Giant English Chisinau iți stă mereu la dispoziție prin cursuri de engleză pentru începători, lecții individuale sau chiar engleză pentru copii.