Învățarea limbii engleze începe cu stabilirea unui scop clar. Acesta vă va ajuta să înțelegeți ce anume trebuie învățat. Engleza esențială constă din gramatică, cuvinte obișnuite, 4 abilități de bază (citire, vorbire, scriere, ascultare), vocabular specific pentru scopul dorit. Am pregătit o selecție a celor mai utile resurse pentru medici. Aceștia vor ajuta lucrătorii medicali să-și îmbunătățească limba engleză pentru participarea la conferințe internaționale, citirea literaturii de specialitate, știri științifice mondiale, instrucțiuni pentru dispozitive străine, comunicarea cu pacienții străini. Resursele sunt potrivite pentru cei care au deja cunoștințe lingvistice, sunt familiarizați cu vocabularul comun și doresc să stăpânească cuvinte și fraze specifice.

  • Vocabular profesional

  • Vocabularul medical include numele organelor corpului uman, boli, concepte chimice și biologice, simptome. Acesta este un strat imens de termeni complecși. Pentru a face lucrurile puțin mai ușoare, unele dintre ele se bazează pe latină.

Manuale pentru medici

Cu ajutorul manualului, puteți învăța limba engleză pe cont propriu. Tot materialul din el este sistematizat și structurat.

1. English in Medicine- este un curs destinat medicilor care lucrează cu pacienți străini.

2. Professional English in Use Medicine - cursuri cu mult vocabular profesional pentru medicii din Cambridge.

3. Check Your English Vocabulary for Medicine- registru de lucru. Conține sarcini pentru memorarea ușoară a terminologiei medicale: jocuri, cuvinte încrucișate, puzzle-uri, teste.

4. Oxford English for Careers: Medicine and Nursing - două cursuri pentru profesioniști din domeniul sănătății. Constă din exerciții, referințe gramaticale situaționale, vocabular, înregistrări audio.

  • Literatură specializată

  • Este mai ușor să dezvolți vocabularul, uitându-te și analizând exemple de termeni noi folosind materiale în limba engleză. Știrile din lumea științei te ține la curent cu ultimele inovații. Puteți afla despre acestea din revistele medicale în limba engleză:

· New England Journal of Medicine

· Jurnalul Asociației Medicale Americane

· Free Medical Journals

· Science Magazine

· British Medical Journal

O persoană care vorbește o limbă străină este capabilă să citească, să scrie, să vorbească ,să asculte și să o înțeleagă pe deplin. Studiind individual cu manual sau cu un profesor, elevul dezvoltă simultan toate aceste abilități. Când studiați singur, nu uitați de resursele de ascultare, vorbire și scriere.

  • Ascultare

· Emisiuni radio cu vocabular medical (înregistrări audio și scripturi).

· Health Videos - videoclipuri medicale scurte. Fiecare videoclip este însoțit de text

· Inside Health, Science in Action - sunt emisiuni radio elaborate de BBC.

· „Din punctul de vedere al doctorului” este un podcast profesional de la British Council.

  • Practica vorbirii

  • Este imposibil să vorbești fluent limba fără practica vorbirii. Dacă în viața reală nu poți să găsești interlocutori cu cunoștințe de limbă, rețelele sociale profesionale vor fi salvarea Dvs.

Când învățați limba engleză pentru muncă, ar trebui să acordați atenție vocabularului profesional. Termenii medicali se găsesc în lucrări de conferință, articole de reviste științifice, știri din lumea științei, precum și în dicționare și colecții de cuvinte. Pentru a îmbunătăți nivelul general al competenței lingvistice, este necesar să se acorde atenție dezvoltării tuturor abilităților - citirea, ascultarea (ascultarea podcasturilor tematice și emisiunile radio), vorbirea, scrierea (practicarea vorbirii în rețelele sociale pentru medici).

Dacă limba vorbită este necesară pentru a comunica cu colegii la o conferință care va avea loc în câteva luni, vă puteți înscrie la un curs intensiv de engleză. În doar câteva săptămâni de aprofundare în mediul lingvistic, veți depăși barieră lingvistică, veți putea comunica liber pe subiecte de zi cu zi, vă veți îmbunătăți principalele competențe lingvistice. Pentru a vă înregistra la o lecție de probă – contactați-ne la numărul de telefon +373 78-53-13-14 sau veniți direct la noi în oficiu. Ne aflăm în sectorul buiucani pe adresa Alba Iulia 154.