Fiecare părinte își dorește ca copilul lui să obțină cât mai mult succes în viață. Iar cunoașterea unei limbi străine, cu siguranță, mărește posibilitățile și reprezintă o cheiță spre succes. Totuși, de la ce vârstă este rezonabil să se înceapă studierea? Există mai multe păreri în acest sens, toți copii sunt diferiți, dar cert este faptul că capacitatea lor de a memora este mai mare decât cea a majorității adulților, ceea ce înseamnă că rezultatul este mai bun.

Deci, care sunt beneficiile și de ce așa este corect? Iată 10 argumente în acest sens:

  • Crește încrederea în sine. Copii în timpul cursului, află și învață lucruri noi, astfel obțin succes. Astfel, se simt mai încrezuți și mai îndrăzneți.

  • Abilitățile de citire îmbunătățite. A fost demonstrat că copii bilingvi citesc mai repede și mai bine. În plus, ei absorb mult mai bine informația fiind dezvoltată memoria.

  • Dispare bariera lingvistică. Cu această problemă se confruntă majoritatea adulților. Însă copiii, ce încep să învețe limba engleză din copilărie, nu se tem să greșească și să-și exprime gândurile într-o limbă străină. Nu stau mult pe gânduri, ei vorbesc!

  • Antrenament pentru creier. Creierul trebuie “pompat” ca un mușchi. Iar învățarea unei noi limbi este oportunitate perfectă pentru asta. Copiii fac exerciții excelente pentru minte, învață să perceapă,să memoreze și să analizeze. De asemena, dezvoltă vorbirea, percepția senzorială, dicția.

  • Cresc perspectivele pentru viitor.Cunoașterea limbii engleze va fi, fără îndoială, un plus enorm pentru orice copil atunci când intră la Universitate, în special peste hotare. De asemenea, competența lingvistică oferă beneficii suplimentare și atunci când va aplica pentru un post de muncă. În contextul globalizării, aceasta este o abilitate foarte prețioasa.

  • Limba engleză -unește. Agitația zilnică și treburile personale ocupă cea mai parte din timp, iar pentru comunicare cu copiii, nu mai rămâne destul timp. Însă, învățarea unei limbi împreună șterge distanță dintre voi, astfel puteți exersa, comunica și distra în același timp.

  • Dezvoltă capacitatea de înțelegere a vorbirii. Ceea ce este dificil pentru mulți adulți care învață limba este mult mai ușor pentru copii. Este cert faptul, că le place să imite, mai ales la o vârstă fragedă. Sunt sensibili și percep liber intonațiile, melodicitatea limbajului și diverse sunete. Percepând limba încă din copilărie, se adaptează perfect vorbirii străine și înțeleg interlocutorul.

  • Îmbunătățirea performanței școlare/ academice. Acest lucru este demult demonstrat conform datelor cercetării. Copiii ce învață o limbă străină au un scor mai mare decât colegii lor monolingvi.

  • Beneficiu dublu. Studierea unei limbi străine duce la o mai bună înțelegere a limbii materne. La urma urmei, construim conexiuni logice, căutăm similitudini în cuvinte, studiem etapele formării propozițiilor și frazelor.

  • Cunoașterea lumii și lărgirea orizontului.Copilul urmărește videoclipuri în limba engleză (filme, desene animate), ascultă cântece, citește cărți, călătorește, ceea ce înseamnă că învață și îmbibă informația despre alte țări și astfel se dezvoltă bine gândirea critică.

Dacă sunteți convins că copilul dumneavoastră ar trebui să învețe limba engleză vă așteptăm la GIANT English School! Avem programe de învățare a limbilor străine pentru copii. Ei sunt împărțiți în grupuri, în funcție de vârsta și nivelul de cunoștințe, astfel încât studierea să aibă loc într-un mediu cât mai confortabil. Iar metoda de predare comunicativă și interactivă dă rezultate cu adevărat excelente. Vă așteptăm!