După ce ați creat un CV care iese din mulțime, este timpul să vă pregătiți pentru interviu. Procesul de interviu poate fi cea mai intimidantă parte a căutării unui loc de muncă, dar încrederea este esențială, dar ce altceva poți face pentru a-ți asuma interviul în engleză? Ca parte a Săptămânii noastre de carieră, am adunat opt sfaturi de top pentru a vă orienta pe calea succesului interviului.

  • Faceți-vă cercetările

  • Este absolut esențial să vă familiarizați cu industria, compania și rolul pentru care faceți un interviu. Site-ul web al companiei este un loc minunat pentru a începe. Acest lucru vă va oferi câteva puncte de discuție utile și vă va asigura că sunteți pregătit pentru câteva întrebări standard de interviu. Vino întotdeauna pregătit cu un răspuns la întrebarea: „De ce vrei să lucrezi aici?”

  • Practică, practică, practică

  • Practica este perfectă. Aranjați un simulacru de interviu cu un prieten sau, dacă orice altceva eșuează, repetați-vă răspunsurile la întrebările frecvente în fața unei oglinzi. Nu numai că aceasta va fi o oportunitate de a câștiga încredere în limba engleză vorbită, ci și o modalitate excelentă de a vă simți confortabil vorbind despre abilitățile și calificările relevante.

  • Fii pregătit

Ar trebui să fie de la sine înțeles, dar asigurați-vă că sunteți la timp pentru interviu. Dacă vă bazați pe transportul în comun, aveți întotdeauna în vedere o rută alternativă în cazul în care autobuzul sau trenul vă întârzie. De asemenea, nu uitați să aduceți o copie suplimentară a CV-ului și o listă de referințe.

  • Cunoaște-ți punctele forte

  • Un manager de angajare va dori să știe ce abilități le veți aduce companiei lor. Citiți specificațiile postului și notați acreditările pe care le caută. Gândiți-vă la abilitățile și realizările relevante și pregătiți-vă să vorbiți despre exemple specifice care evidențiază punctele tale forte profesionale și adecvarea pentru funcție.

  • Gândește-te la o slăbiciune pe care ai depășit-o

Nu este un secret faptul că intervievatorii adoră întrebarea: „Care este cea mai mare slăbiciune a ta?” Identificați ceva cu care v-ați confruntat în trecut, dar cu care v-ați confruntat de atunci. Asigurați-vă că puteți enumera modalități concrete prin care ați depășit această slăbiciune anterioară. De exemplu, poate obișnuiai să te lupți cu organizația, dar acum îți propui să păstrezi un calendar actualizat pentru a te ajuta să rămâi la curent cu sarcinile și termenele.

  • Îmbracă-te pentru succes

  • Când vine vorba de un interviu, este crucial să faci o primă impresie excelentă. Cel mai bun sfat? Îmbracă-te pentru poziția dorită. Veți fi mai încrezător atunci când știți că arătați bine îngrijit și îmbrăcămintea dvs. este fără riduri și profesională. De asemenea, este important să vă simțiți confortabil în ceea ce purtați în ziua respectivă; nu este nimic mai distractiv decât un intervievat care se agită cu hainele sau părul lor.

  • Zâmbește

Pozitivitatea parcurge un drum lung într-un interviu. Un zâmbet autentic îi poate liniști pe toți și le poate arăta intervievatorului că sunteți cu adevărat entuziasmați de meserie. Asigurați-vă că faceți contact vizual și conștientizați limbajul corpului. Mai presus de toate, evitați tentația de a face comentarii negative despre foștii angajatori.

  • Spune „Mulțumesc”!

A vă face timp să spuneți un mulțumire politicos în urma unui interviu este un mic gest care poate face o mare impresie. Luați în considerare urmărirea cu un e-mail de mulțumire. Acest lucru vă va menține în fruntea minții managerului de angajare și vă va oferi șansa perfectă de a reitera de ce ați fi potrivit pentru această funcție.