Motivația este unul dintre cei mai importanți factori în învățarea limbilor străine. Copiii cu o atitudine bună față de limba engleză sunt mai predispuși să lucreze din greu și să continue atunci când învățarea devine dificilă.

Ce îi motivează pe copii să învețe o limbă?

Există două tipuri principale de motivație.

- Învățarea limbii engleze pentru un anumit scop - de exemplu pentru a obține un loc de muncă, pentru a intra la universitate, pentru a călători.

- Învață limba engleză pentru că îți place să înveți, să te distrezi și să faci progrese. Aceasta tinde să fie cea mai eficientă formă de motivație

Copiii sunt, de asemenea, mai motivați atunci când au o impresie pozitivă despre oamenii și culturile vorbitoare de limbă engleză. Dacă le place muzica, filmele sau sportul, este mai probabil să dorească să învețe limba.

Elevii de toate vârstele obțin mai mult atunci când sunt motivați intrinsec. Cu alte cuvinte, atunci când experiența de învățare este distractivă, interesantă și semnificativă. Copiii vor dori să învețe dacă au motivație extrinsecă, cum ar fi obținerea unei recompense pentru rezultate bune sau dacă au nevoie de limba engleză pentru studii universitare. Dar, așa cum a spus Steve Jobs: 

„Singura modalitate de a face o muncă grozavă este să iubești ceea ce faci.”
Steve Jobs

Cum pot părinții să influențeze motivația copilului lor?

Cercetările arată că atitudinile părinților față de educație au un impact semnificativ asupra atitudinilor copiilor lor față de învățare. Dacă ești entuziasmat de învățare, este mai probabil ca și copilul tău să fie.

La fel ca orice altă abilitate, motivația poate fi încurajată și îmbunătățită. Copiii sunt cei mai motivați atunci când ei consideră că o activitate de învățare este interesantă și semnificativă.

Oferiți copilului dvs. o mulțime de oportunități de a-și explora interesele și activitățile de joacă preferate în limba engleză.

Orice „muncă” de limbă pe care o faceți acasă, distractivă, variată, atrăgătoare de atenție sau creativă, vă va ajuta copilul să se pregătească pentru testele lor și să-și dezvolte abilitățile de limbă engleză într-un mod natural, fără stres. Ei cred că activitatea de învățare poate fi finalizată cu succes.

  • Este important să aveți activități de studiu la nivelul potrivit. Dacă o activitate este mult prea ușoară sau prea dificilă, aceasta poate fi neinspirantă și demoralizantă.

  • Copiii au preferințe diferite pentru modul în care primesc informațiile. Unora le place să asculte explicații și să discute, altora le place să se uite la diagrame și imagini, altora le place să experimenteze activ și să creeze. Notați ce funcționează cel mai bine - succesul creează motivația.

  • Au un anumit control asupra modului de desfășurare a activității.

  • Poate fi cu adevărat motivant să ai câteva alegeri. De obicei, îi încurajează pe copii să lucreze mai mult și să producă o muncă mai creativă. De asemenea, îi ajută să învețe să preia controlul asupra propriei învățări și să fie responsabili pentru deciziile lor.
  • Vor primi aprobarea de la cineva la care țin.

  • La fel ca toată lumea, copiii vor să fie „buni” la lucruri și vor ca părinții lor să fie mândri de ei. Lăudați-i pentru a crea un sentiment de succes și încurajați-i atunci când își asumă „riscuri”. Ajută-i să transforme greșelile în oportunități de învățare.

Puteți încerca să salvați o lucrare sau să înregistrați o activitate pe care copilul dvs. a plăcut să o facă. Introduceți o dată în calendar pentru a efectua din nou activitatea. Apoi comparați cele două lucrări și concentrați-vă asupra realizărilor copilului dumneavoastră. Aceasta este o modalitate clară de a-i arăta copilului cum se îmbunătățesc în studiile lor.