Nu numai odată ați avut impresia că deși puneți tot efortul în învățarea limbii engleze, momentul în care trebuie să vorbești distruge totul, devine un eșec total?

Pentru majoritatea persoanelor, cel mai greu este să vorbească într-o limbă străină. Cea mai mare provocare este să înceapă conversația. Învățarea gramaticii și din cărți nu este cea mai bună metodă de a îți învinge frica de a conversa. Aceste metode nu sunt suficiente pentru însușirea unei limbi noi la nivel mai performant.

Sa cunoști limba engleză înseamnă să fii capabil și să o vorbești fără frică, să comunici fără să te intimidezi de accentul tău sau să îți fie teamă că ai greșit ceva. Cunoștințele căpătate din gramatică trebuie să le poți folosi și în conversația cotidiană.

Frica de a vorbi vine de la timiditate. Ceea că sunteți prea închiși în sine devine o piedică în comunicare.

Atunci când vă gândiți că nu cunoașteți destul de bine vocabularul limbii engleze de asemenea vă încurcă să comunicați. Pentru aceasta trebuie să studiați mai mult și să nu uitați ca nimeni nu-i perfect și nimeni nu este atotștiutor.

Pentru a vă depăși frica de a vorbi în limba engleză trebuie să vă gândiți la câte oportunități aveți odată ce veți începe să comunicați cu alți oameni, fie online, sau în real.

Când învățați noi cuvinte, expresii sau fraze, încercați să vă priviți în oglindă atunci când le pronunțați.

Pentru a memora mai ușor încercați să pronunțați cu voce tare, așa veți înțelege și intonația acestei limbi.

Totodată puteți să vă găsiți un partener de conversație care de asemenea învață limba engleză, așa veți exersa comunicarea împreună. Cel mai bun loc pentru a conversa cu cineva la nivelul tău sunt cursurile de limba engleză. Școala de engleză Smile English Club fac cursuri pentru începători în grup. La cursuri toți au același scop și aceleași frici iar împreună mereu este mai ușor să le învingi.