Astăzi, în magazine, în rețea și în orice bibliotecă, puteți găsi cu ușurință o varietate de materiale pentru auto-studierea unei limbi străine. Nu este dificil de memorat cuvintele, regulile sunt, de asemenea, ușor de înțeles, având la îndemână un manual competent. Însă, abilitățile de vorbire devin adesea o problemă majoră, iar situația este adesea complicată de aspecte psihologice. Chiar și cu un vocabular bogat și fiind capabili să formeze corect propoziții, elevii au deseori dificultăți de vorbire. Cineva pur și simplu se teme să vorbească cu străinii, alții nu sunt încrezători în abilitățile lor, altora le este greu să înceapă.

Vă oferim o listă de modalități ușoare de a practica vorbirea pe cont propriu:

  • Conversație cu tine însuți

  • Cum să învingi frica de a vorbi o limbă străină? Începeți prin a vorbi cu voi înșivă. Spune-ți ce ți-ai dori la cină, cum a fost ziua ta de muncă sau de școală. Repetați pronunția numelor obiectelor pe care le întâlniți acasă. Aceasta poate fi o listă de feluri de mâncare, nume și mărci de produse cosmetice în baie, haine, flori de interior și tot ceea ce vă atrage atenția. Apropo, puteți antrena atât pronunția cuvintelor individuale, cât și construirea de fraze și propoziții întregi.

  • Gândește-te în engleză.

  • Înainte de a dezvolta vorbirea în engleză, ar trebui să vă pregătiți în avans. Și una dintre cele mai populare metode de a face acest lucru este gândirea în limba engleză.

Nu va fi ușor. De fapt, în primele etape, construirea de fraze în mintea ta este destul de dificilă. Pentru a începe, încercați să gândiți numai în engleză timp de 5 minute. Controlează-ți strict gândurile și stăpânește-te dacă creierul trece automat la limba sa maternă.

În timp, abilitatea va fi consolidată și va fi posibilă creșterea duratei antrenamentului. În cele din urmă, veți construi cu ușurință construcții mentale în engleză.

  • Conversație cu propria reflecție.

  • O altă metodă eficientă pentru rezolvarea problemei este cum să exersezi vorbirea singură. Se diferențiază de o conversație cu sine prin vizualizare. Te vezi pe tine, poți controla articulația și chiar însoți vorbirea cu gesturi și expresii faciale. Așa că veți înțelege că nu arătați deloc prost sau amuzant, iar teama de a comunica cu străinii va trece de la sine.

4. Urmăriți filme și seriale TV străine.

Următorul mod de a învăța o limbă străină fără eforturi suplimentare și măsuri speciale. Redă doar un film în limba străină pe care o înveți de câteva ori pe săptămână. Din fericire, rețeaua mondială vă permite să faceți acest lucru rapid și gratuit. Dacă nu ai timp pentru un film complet, începe să te uiți la emisiuni TV.

În același timp, vizionarea unui videoclip într-o limbă străină rezolvă următoarele sarcini: înveți vocabular nou, înveți să percepi vorbirea după ureche, studiezi intonația, stresul, pronunția.

  • Podcast-uri în limba engleză

  • Micile clipuri audio sau video în engleză nu vor dura mult. Introduceți o nouă tradiție de a asculta subiecte podcast la micul dejun sau în drum spre școală. O gamă largă de opțiuni vă va permite să studiați numai subiecte care vă interesează. Acestea pot fi exemple de comunicare în diverse situații, descrieri ale atracțiilor sau chiar știri interesante.

Principalul avantaj al podcast-urilor este că nu sunt doar videoclipuri aleatorii de pe web. Podcast-urile sunt concepute special pentru învățarea limbilor străine și se bazează pe metode de predare productive.

  • Accesați YouTube în limba engleză.

  • Fiecare dintre noi utilizează în mod regulat această aplicație, deși distractivă, dar destul de utilă. De exemplu, sunteți interesat de o rețetă de tort sau căutați sfaturi despre îngrijirea unei flori în ghiveci - introduceți cererea dvs. în limba engleză. Posibilitățile serviciului sunt nelimitate: sport, muzică, știri și o varietate de emisiuni TV. Aceasta înseamnă că în fiecare zi puteți lansa videoclipuri noi fără repetări și vă puteți familiariza cu subiecte noi. Iar recompensa pentru învățare va fi un tort delicios sau un antrenament sănătos.

  • Căutați un partener de discuție în rețea.

  • Cum să înveți să comunici cu străinii și să nu greșești? Numai prin practica personală cu un vorbitor nativ al unei limbi străine. Acest lucru vă va ajuta nu numai să vă îmbunătățiți pronunția, ci și să scăpați de teama de a nu fi înțeles greșit sau de a arăta amuzant.

Există site-uri și forumuri speciale pe Internet pentru căutarea partenerilor în comunicare și practică lingvistică. Dar puteți, de asemenea, utiliza serviciul plătit de cursuri conversaționale cu vorbitori nativi, la fel, prin intermediul internetului. Aici puteți aborda subiecte specifice și întrebări care vă interesează.

Și, desigur, puteți contacta un profesor cu experiență în orice moment pentru a primi sfaturi rezonabile cu privire la practica vorbirii. De exemplu, înscrieți-vă la cursuri de engleză la școala noastră ”Giant English”!