Învățarea unei limbi străine trebuie să fie multilaterală. Iar în această privință, nu se poate ignora progresul tehnic, și anume Internetul mondial cu posibilitățile sale nesfârșite. Puteți practica vorbirea în limba engleză vizionând filme fără traducere, ascultând artiști englezi și americani sau citind cărți în limba engleză. Acestea sunt unele dintre metodele de învățare, ce sunt recomandate de profesorii cursurilor noastre de limba engleză pentru începători și pentru cei care au deja o bază bună de cunoștințe, dar astăzi vrem să vorbim despre o metodă care nu este familiară pentru toată lumea. Se numește Podcast Language Learning.

Podcasturile – sunt videoclipuri scurte sau clipuri audio create special pentru a exersa ascultarea și traducerea. De fapt, acestea sunt mici programe radio care sunt difuzate în limba engleză. Adică, spre deosebire de aceleași filme, primiți exact material educațional, care este conceput ca un spectacol distractiv sau o notă educativă.

Învățarea unei limbi străine din podcast-uri are multe avantaje:

- Există atât opțiuni gratuite online, cât și abonamente low cost care oferă mai multe variante de studiu.

- O mare varietate de subiecte. Puteți afla chestii interesante despre viața din Anglia, știri actuale, lumea modei, subiecte de zi cu zi etc.

- Există podcast-uri pentru diverse nivele de cunoștințe a limbii, de la începători la avansați.

- Unii autori de podcasturi oferă sarcini simple după vizualizarea videoclipului, de exemplu, teste pentru precizia traducerii.

- Cu ajutorul podcasturilor, puteți îmbunătăți cunoștințele direct acasă, sau puteți descărca videoclipuri pe telefon pentru a asculta la un moment convenabil.

- Podcasturile au în medie 10 - 20 de minute. Prin urmare, o astfel de lecție nu poate plictisi. Ascultarea a minim două podcast-uri pe săptămână este perfect pentru a vă îmbunătăți cunoștințele lingvistice, pentru a învăța subiecte noi și pentru a vă îmbunătăți vocabularul cu ușurință.

Prin urmare, vă sugerăm să nu pierdeți timpul și să verificați cele mai bune podcasturi în limba engleză.

Pentru comoditate, le-am împărțit în funcție de nivelurile de competență lingvistică:

· pentru începători, potrivit și pentru copii;

· nivel mediu de engleză;

· nivel avansat.

Deci, alegeți oricare dintre grupurile dorite și începeți să exersați.

  • Podcasturi pentru începători

  • Podcasturile pentru studenții începători sunt structurate într-un mod special. În primul rând, acestea sunt citite într-un ritm lent, astfel încât să puteți recunoaște cu precizie cuvintele și să exersați pronunția cu vorbitorul. În al doilea rând, subiectul nu depășește cele mai simple subiecte: comunicarea de zi cu zi, situația din magazin, apelarea unui taxi, anotimpuri și altele asemenea.

Apropo, aceleași podcast-uri sunt recomandate de profesorii cursurilor noastre de engleză pentru școlari:

1. Learn English Britishcouncil

Un curs audio unic care constă din 33 de lecții. Durata fiecărei este de doar 2 - 5 minute. Desigur, acest curs nu vă va permite să studiați temeinic limba. Dar pentru a-ți reîmprospăta rapid memoria cu privire la unele subiecte - exact asta îți trebuie

2. BritishCouncil Elementary Podcast-uri

Există o versiune text pentru fiecare podcast. Mai mult, puteți descărca în mod liber atât piesa audio, cât și scriptul videoclipului, pentru a o utiliza ulterior. Podcastul acoperă subiecte simple legate de comunicare și probleme comune de zi cu zi. Dar principala diferență a site-ului constă în secțiuni suplimentare cu sarcini gramaticale, lecții pentru practicarea citirii, precum și un dicționar convenabil cu vocabularul necesar.

3. BBC Rusian

Un serviciu original în care puteți găsi podcast-uri cu cele mai relevante subiecte. Este recomandat de creatori pentru ascultarea de către studenți și chiar a elevilor. Principala diferență față de multe alte podcast-uri este o analiză completă a fiecărui subiect în limba rusă și practica în limba engleză.

  • Podcasturi pentru persoanele cu nivel mediu de cunoștințe (Intermediar)

  • Podcasturile cu dificultate medie au încă un ritm destul de lent în care speaker-ul pronunța fraze. Podcasturile diferă de nivelul anterior prin complicarea vocabularului și o extindere semnificativă a listei de subiecte. Pentru a face o tranziție confortabilă de la nivelul de începător la nivelul intermediar, acordați mai întâi atenție podcasturilor cu opțiune text.

1. BBC Learning English - 6 minute english

O altă resursă de la BBC, al cărei videoclip nu depășește 6 minute. Acesta este un format foarte convenabil, care vă ajută să vă familiarizați cu subiecte informative și relevante. Aici puteți găsi articole științifice, fapte interesante din viața animalelor sălbatice și chiar eseuri istorice.

2. Dailyesl

Podcast cu un design original. Fără texte prea mari în engleză și reclame inutile. Secțiunile sunt foarte diverse: călătorii, hobby, familie, serviciu, vacanțe, comunicare. De asemenea, pentru fiecare podcast există mai multe teste care vă vor ajuta să vă monitorizați propriul progres.

  • Podcasturi pentru nivel avansat

  • Persoanele cu cunoștințe avansat, ar trebui să fie deja capabili să recunoască limba engleză fluentă în același ritm ca și conversația normală.

Prin urmare, în această secțiune am colectat podcasturi interesante în limba engleză fără adaptare. Subiectele podcasturilor îmbină o gamă largă de domenii, de la programe de divertisment, la informații extrem de specializate necesare pentru muncă.

1. Grammar Girl

Cel mai bun podcast educațional de la Mignon Fogarty. Este complet dedicat gramaticii și punctuației. Subiectele dezvăluie ascultătorului regulile de utilizare și originea unor cuvinte și de asemenea, fapte interesante despre cuvinte. Dar există și destul de multe teme comune: artă, relații, părinți și multe altele.

2. Podcast-ul ENGLEZ al lui Luke

Acesta este un podcast premiat ca fiind cel mai bun audio podcast dedicat pentru studenții străini ce învață limba engleză. Este elaborat de Luke, un profesor de engleză din Londra și un comediant minunat. Sloganul principal al podcastului este: Râdeți în timp ce studiați.

Conține peste 700 de înregistrări audio cu transcriere, precum și videoclipuri educaționale. Există conținut gratuit, dar unele subiecte necesită un abonament plătit.

Lista podcasturilor disponibile nu se limitează la cele sugerate aici. Puteți căuta alte opțiuni pe net pentru a vă satisface pe deplin toate nevoile de practică și cunoștințe noi.

Principala regulă este să nu încercați să înlocuiți podcasturile cu învățarea limbilor în format academic. Indiferent de cât efort depuneți în practică, cunoștințele de bază trebuie stabilite corect. Și nimeni nu poate explica regulile mai bine decât un profesor cu experiență. Prin urmare, vă sfătuim cu tărie să utilizați diverse metode de îmbunătățire a limbii engleze, dar numai în paralel cu studiul gramaticii. De asemenea, puteți urma cursurile de limba engleză la ”Giant English” pentru a întări cunoștințele sau pentru a le suplini. Vă așteptăm cu drag la o lecție de probă gratuită!