Limba engleză s-a stabilit ferm în viața unei persoane moderne. Adesea este necesar chiar și în viața de zi cu zi, când trebuie să citiți instrucțiunile pentru aparatele electrocasnice noi sau o etichetă pe haine. În plus, „comunicarea” cu un computer deseori are loc în limba engleză și adesea informațiile necesare sunt postate pe site-urile în limba engleză. Chiar și cei care nu au studiat niciodată limba, acum știu deja o mulțime de cuvinte și expresii, pentru că sunt folosite practic peste tot. Deci pentru un început productiv, motivația este principalul lucru în învățarea unei limbi. Dacă decideți să vă ocupați singuri de această problemă, cu siguranță trebuie să alocați timp, adică să spunem, marți, joi și sâmbătă de la 18-00 la 18-30 dedicați timp studiului și urmați cu strictețe programul selectat.

Mulți profesori recomandă achiziționarea unui curs audio cu manual și caiete. Urmând programul deja elaborat de specialiști, este mai ușor să stăpânești subiectul fără a-ți umple capul cu informații inutile la o anumită etapă a antrenamentului, pas cu pas prin toate nivelurile de instruire.

- Profesorii sfătuiesc să nu începeți să învățați cuvinte aparte, ci să memorați fraze întregi, folosind diferite forme ale verbului. Astfel, cuvintele incluse în propoziție rămân în memorie, iar cunoștințele de gramatică sunt îmbunătățite. Este mai bine să începeți cu fraze simple care sunt folosite în viața de zi cu zi.

- Cunoașterea regulilor pentru construirea structurilor gramaticale este necesară, dar simpla memorare a acestora nu va ajuta. O persoană își vorbește limba maternă fără să se gândească la corectitudinea utilizării unei forme sau a alteia a verbului. La fel ar trebui să se întâmple și cu noua limbă. Astfel practicând în mod constant pronunția diferitelor forme ale verbului, va contribui la utilizarea lor competentă la automatism.

 Nu merită să studiați simultan straturi mari de informații (10-15 cuvinte și 1-2 reguli pe zi sunt suficiente). Asigurați-vă că repetați materialul învățat, deoarece poate fi uitat. Trecând la subiecte noi, din când în când merită să ne întoarcem la cele trecute înainte.

Aproape toți profesorii recomandă ascultarea vorbitorilor nativi. Puteți începe vizionând desene animate în limba engleză pentru copii. Frazele de acolo sunt destul de simple și de înțeles și sunt rostite cu pronunția corectă. Vizualizarea materialului video cu subtitrări în limba engleză este foarte eficientă, astfel încât devine posibil să vă amintiți vizual ortografia cuvintelor și a propozițiilor. Același lucru este valabil și pentru lectură. Nu ar trebui să încercați imediat să citiți presa engleză sau operele clasicilor în original, acestea conțin multe unități frazeologice, expresii fixe care sunt destul de dificil de depășit din mers. Poveștile pentru copii te vor ajuta să te integrezi treptat în engleza scrisă.

Toată lumea își prescrie minimul necesar în studiu. Pentru unii, este suficient un discurs colocvial simplu, în timp ce alții vor dori să studieze lucrările lui Shakespeare în original. Nu există limite pentru perfecțiune. Școala de engleza ”Giant English” vă poate ajuta să studiați rapid toate subtilitățile gramaticale, pronunția și lingvistica acestei limbi!