Odată cu închiderea școlilor din cauza virusului, părinții din întreaga lume pun aceeași întrebare - cum îl ajut pe copilul meu să învețe engleza acasă?

Suntem aici pentru a vă ajuta, cu sfaturi și activități gratuite pe care le puteți încerca acasă.

Ce fel de activități putem face acasă?

Practica regulată este cea mai bună pentru a învăța o limbă, așa că, dacă puteți, încercați să învățați „puțin și des”.

Mențineți activitățile scurte și distractive (3-10 minute pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 12 ani). Cu toate acestea, în cazul în care copilului dumneavoastră îi place să lucreze pe cont propriu, lăsați-l să-și controleze timpul de activitate.

Încercați să adăugați limba engleză în rutina obișnuită de zi cu zi. Există atât de multe oportunități de a practica limbajul în mod natural în situații reale din jurul casei tale.

Iată câteva activități pe care le puteți încerca împreună cu copilul dumneavoastră:

· Exersează vocabularul vestimentar atunci când te îmbraci.

  • · Încercați să faceți un antrenament în limba engleză.

· Exersează vocabularul despre alimente și băuturi atunci când gătești, mănânci și faci liste de cumpărături.

· Exersează zilele săptămânii și orele în care îți faci planul zilei.

· Când aveți timp de pauză, încercați să faceți ceva distractiv în limba engleză. Puteți cânta și dansa împreună cu o melodie în engleză, puteți urmări o emisiune TV în limba engleză sau puteți juca un joc în engleză.

· Exersează vocabularul jucăriilor și mobilierului atunci când faci ordine.

· Când citiți poveștile de culcare, încercați să adăugați într-o poveste în limba engleză.

Ar trebui să copiem școala cât mai aproape posibil?

În calitate de părinți ocupați, care se confruntă cu multe responsabilități diferite, este vorba despre obținerea unui echilibru corect care să funcționeze pentru familia dvs. în cazul în care nu reușiți să vă ocupați de lecțiile de engleză cu copilul dvs. Cursurile de limba engleză vă vin în ajutor. Giant English face cursuri online pentru copii.

Profesorii din școală trebuie să pregătească orare și lecții concepute pentru o întreagă clasă. Învățând acasă, aveți mai multă libertate să vă concentrați asupra intereselor și activităților preferate ale copilului dumneavoastră. Vă puteți gândi la ceea ce funcționează cel mai bine pentru copilul dumneavoastră.

Cursanții de toate vârstele obțin mai mult atunci când se bucură de învățare și consideră că este interesant și semnificativ. Deci, nu vă fie frică să vă distrați!

Iată câteva dintre principalele întrebări pe care le-ați putea lua în considerare:

· Ce îi place copilului dumneavoastră să facă în timpul liber? Desen? Jucându-se afara? Gătit? Citiți povești? Dans? Puzzle-uri și rezolvarea problemelor? Încercați să faceți unele dintre activitățile lor preferate în limba engleză.

· Copilul dumneavoastră este mai productiv în anumite momente? Dimineața sau după-amiaza? După antrenament? După o gustare? Luni și marți sau mai târziu în săptămână? Alegeți cel mai bun moment pentru a vă ocupa de cea mai provocatoare muncă!

· Cum îi place copilului dumneavoastră să primească informații? Urmăriți / ascultați explicații? Instrucțiuni de citire? Vă uitați la solicitări vizuale, cum ar fi imagini și diagrame? Notați ce funcționează cel mai bine.

· Îi place copilului să facă propriile alegeri cu privire la învățarea lor? Sau preferă să facă alegeri împreună? Nu uitați să le cereți ideile și să le încurajați pe măsură ce își dezvoltă propriile abilități de studiu independent.

· Copilul dumneavoastră preferă programul și activitățile școlare familiare și structurate? Sau preferă o abordare mai relaxată, cum ar fi învățarea prin jocuri creative sau realizarea de proiecte? Poate că ar putea fi chiar un amestec al celor două (unul dimineața, unul după-amiază).

Sugestie de activitate:

Roagă-ți copilul să se își imagineze că este profesorul șef și să-și creeze propriul „program de activități de vis”. Lasă-i să aleagă cum să-l prezinte. De exemplu, ar putea scrie și decora un poster, îl pot prezenta într-un videoclip, pot face un album sau pot scrie o postare pe blog.

Pot să-mi susțin copilul dacă nu am destule cunoștințe în limba engleză și am un timp disponibil limitat?

  • Da! Îi poți oferi copilului tău cel mai bun sprijin oferind încurajări și laude. Acest lucru vă ajută să vă construiți încrederea și credința copilului dvs. în propria capacitate. Încurajați-i atunci când își arată responsabilitatea pentru propria învățare și lăudați-i pentru eforturile lor.

Alți prieteni și membri ai familiei pot oferi și încurajări. Folosind aplicații video precum Skype, Zoom sau WhatsApp, copilul dvs. ar putea arăta unui prieten sau unui membru al familiei la ce lucrează. Copilului dvs. i-ar putea plăcea să le citească o poveste engleză, să le cânte o melodie engleză sau să le testeze ortografia împreună.

Ai putea chiar să-i ceri copilului tău să fie responsabil pentru predarea englezei unui alt membru a familiei. Știați că a preda pentru altcineva este una dintre cele mai bune modalități de a învăța?

În cazul în care copilul dumneavoastră are probleme, nu fi prea rapid pentru a-l ajuta la răspunsuri. Uneori, un copil are nevoie doar de ceva timp pentru a rezolva problema. Dacă sunt încă blocați, cereți-le să-și îmbrace „pălăria de profesor”. Se pot gândi la idei despre ce să încerce în continuare? De exemplu, utilizați un dicționar, căutați într-un manual, încercați câteva cercetări pe internet.